Vieta reklamai

Keraminiai peiliai

 

 

Įsivaizduokite peilius, kurių nereikia galąsti mėnesius ar net metus. Ašmenų dilimas yra pagrindinis veiksnys, nulemiantis peilio ilgaamžiškumą.

Kyocera keraminiai peiliai yra pagaminti iš techninės medžiagos cirkonio oksido.Ši medžiaga, kaip ir deimantai ar safyrai, yra sukurta gamtos per tūkstantmečius trukusius kristalizacijos procesus, patyrusi ekstremalias temperatūras ir milžinišką slėgį. Šių procesų rezultatas - gryna, tanki, tvirta medžiaga, daugiau nei 50% tvirtesnė už plieną ir pagal tvirtumą artima deimantui.

Ilgaamžės ir atsparios korozijai, keraminės dalys dažnai naudojamos chirurgijoje kaip kaulo pakaitalai. Ši keramika taip pat naudojama kosminiuose palydovuose, lenktyninių automobilių stabdžių sistemose ir kitur, kur reikalingas ypatingas atsparumas dilimui. Kai metalas nebeatlaiko krūvių, pasirenkama keramika. Ši medžiaga yra tvirčiausias pjovimo įnagis (tvirtesnis yra tik deimantas) ir tuo pat metu perpus lengvesnė už plieną. Šie peiliai tap pat išlieka aštrūs žymiai ilgiau lyginant juos su įprastiniais plieno peiliais. Nauji keraminiai, anglinio ir nerūdyjančio plieno peiliai buvo išbandyti Honda aštrumo testavimo staklėmis. Šiose staklėse peiliai vienoda jėga pjovė popieriaus lapų sluoksnį. Popierius buvo naudojamas todėl, kad ašmenis atšipina greičiau, nei pvz. daržovės. Popierių  perpjovus 1000 kartų, keraminiai ašmenys tebebuvo daug aštresni nei kitų peilių.

 Keraminiai ašmenys be pastangų pjauna bet kokį maistą. Dėl glotnaus paviršiaus Kyocera peiliai taip pat yra labiau higieniški, atsparūs korozijai ir nesuteikia pašalinio kvapo ar metalo jonizacijos ruošiant daug rūgščių, sulčių, druskų ar aromatinių medžiagų turinčius gaminius (pvz. citrina, imbieras ir pan.). Dėl šių sąvybių keraminius peilius  ypač vertina  termiškai neapdoroto "gyvo maisto" ( raw food ) šalininkai. 

KAIP NAUDOTI?

 

Keramika nėra pilnavertis plieno pakaitalas. Vaisiams, daržovėms ir bekaulei mėsai pjaustyti. KYOCERA keraminiai peiliai neturi lygių. Keramika ilgiau išlieka aštri, o medžiagos  cheminis grynumas ir įrankio lengvumas pjaustant suteiks naujų pojūčių.
 
Jie skirti papildyti – o  ne pakeisti – kitus jūsų peilius. Keraminis peilis geriausiai tinka pjauti bekaulę mėsą, vaisius ar daržoves.  Išpjaustyti, iškaulinti, šaldytam maistui ir sūriui pjauti naudokite plieno peilius. Keraminiai peiliai lūžta ir trupa lengviau nei plieniniai. Elkitės su jais atsargiai.

Naudokite su plastikine ar medine pjaustymo lentele, nepjaustykite ant marmurinio ar akmens masės paviršiaus, taip pat ant ant tam nepritaikytų paviršių, tokių kaip lėkštės ar keraminės plytelės

Plaukite tik rankomis su skystu indų plovikliu. Jei atsiranda spalvinių dėmių, kurių nepašalina įprastinis ploviklis, galite panaudoti acetoną ar lengvą baliklį

Saugokite peilį įmautėje, peilių kaladėje arba naudokite ašmenų apsaugas

TURĖTUMĖTE VENGTI:
 
  • Pjauti sušalusį maistą ar kaulus
  • Numesti peilį ant kieto paviršiaus
  • Plauti indaplovėje
  • Naudoti kaip gramdiklį
  • Laikyti ašmenis atviroje ugnyje (keramika laidi karščiui)
  • Galąsti įprastiniu galastuvu. Keraminiams peiliams galąsti naudojami deimantiniai akmenys arba diskai